Om oss

Genom utformning och gestaltning hjälper vi företag och privatpersoner att skapa kreativa rum som människor kan trivas och växa i. Hur ser din vision ut?

Om Projekt & Design

Projekt & Design grundades av Nana Ösgård Heilmann. Våra team består av olika företag med spetskompetens inom sina områden och tillsammans levererar vi moderna helhetslösningar till både kontor och hem. Vår inredningsdesign präglas ofta av både värme och lekfullhet, alltid i kombination med en stark förankring i arbetsmiljöforskning och stor kunskap om hur den interiöra miljön påverkar människors mående.  Med erfarenhet från både film-och inredningsbranschen skapar vi tillsammans med er unika och långsiktiga designlösningar.

Om Nana

Jag har arbetat som inredningsdesigner sedan 2006, men hela mitt yrkesliv har på ett eller annat sätt handlat om att gestalta historier och skapa känslor och upplevelser.

Oscarsnominerad filmkarriär

Jag är född och uppvuxen i Köpenhamn i Danmark. Som fjortonåring åkte jag till USA för att bli professionell akrobat och fem år senare bytte jag spår för att göra en karriär inom film. Jag flyttade till Sverige, jobbade några år med reklamfilm och gick parallellt på Stockholms Filmskolas praktiska utbildning. Utbildade mig senare till filmproducent på Dramatiska Institutet och jobbade även en tid i Danmark, bland annat med Lars von Triers bolag Zentropa. Lite extra stolt är jag över min examensfilm från Dramatiska Institutet, som nominerades till en Oscar i kortfilmsgenren.

Inredningsdesign

Efter en del år i filmbranchen längtade jag tillbaka till ett eget skapande, att vara lite mera "hands on" i mitt arbetssätt. 2006 började jag därför jobba som inredningsdesigner och 2013 startade jag Projekt & Design. Hur arkitektur, utformning och gestaltning påverkar oss människor intresserar mig mycket. Det kommer ständigt nya forskningsresultat  på området och jag tar del av så många jag bara hinner. 

Jag älskar startfasen i varje projekt, när allt är möjligt och visionerna gränslösa, men det viktigaste jobbet görs egentligen i utrednings- och analysstadiet, där man verkligen får grepp om eventuella svårigheter och utmaningar. Att utifrån de analyserna kunna föreslå saker som kunden absolut inte tänkt sig, eller hitta lösningar som överraskar, det ser jag som en stor del av mitt ansvar. Sedan är det såklart underbart att gå i mål och se allting när det är klart och börjar användas. Mina starkaste sidor är lyhördhet, en stark förmåga att leda och genomdriva projekt från början till slut och – säger de – en unik talang för att hitta och gestalta mina kunders berättelser.

Projekt & Design AB

Besöksadress Birger Jarlsgatan 34 i Stockholm

Postadress Ringvägen 112, 116 61 Stockholm

0732-34 45 52

info@projektochdesign.se